DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044012-2,05%
Bursa
19°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan AKTAŞ: Gazze İçin Yardım Kampanyası Başlatmak İstiyoruz
982 okunma

Başkan AKTAŞ: Gazze İçin Yardım Kampanyası Başlatmak İstiyoruz

Sağlıklı Kentler Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısı, Mardin’de gerçekleştirildi. Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, üye belediyeler olarak Gazze’ye yönelik bir ilaç kampanyası başlatmak ve ilaçların Sağlık Bakanlığı aracılığıyla ulaştırılmasını sağlamayı istediklerini bildirdi.

ABONE OL
15 Ekim 2023 00:12
Başkan AKTAŞ: Gazze İçin Yardım Kampanyası Başlatmak İstiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıklı Kentler Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısı, üye belediyelerden temsilcilerin katılımıyla Mardin’de gerçekleştirildi.

Merkez Artuklu ilçesindeki bir otelde Artuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, üye belediyelerden 139 temsilci katıldı.

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün birlik ve beraberlik üzerinde yoğunlaşırken, dünyanın başka bölgelerinde acı olaylarla, birlik ve beraberliklere gölge düşürüldüğünü ifade etti.

Filistin’e yönelik son dönemde yaşanan saldırıları gördükçe, “tek sağlık, tek gezegen, tek toplum” temasının ne kadar kritik ve acil olduğunu daha da fazla anladıklarını kaydeden Aktaş, şöyle devam etti:

“İnsanlık olarak, tek bir gezegeni paylaşıyoruz. Bu sebeple dünya üzerinde yaşayan her insanın birbirine karşı sorumluluğu var. Filistin’de yaşanan acılar, sadece oradaki insanların değil, bütün insanlığın acısıdır. Dünya artık küçük bir köy. Bugün duyarsız kaldığımız olumsuz bir sürecin ya da destek verdiğimiz olumlu bir durumun hepimizin hayatını etkileyeceğini unutmamamız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, siyasi parti başkanlarımıza konuyla alakalı gösterdikleri duyarlılık için çok teşekkür ediyorum. Temennimiz, İsrail ve Filistin cephesinde kalıcı barışın sağlanması, Mescid-i Aksa’nın ve Filistinli kardeşlerimizin huzura kavuşmasıdır.”

Aktaş, üye belediyeler olarak Gazze’ye yönelik bir ilaç kampanyası başlatmak ve ilaçların Sağlık Bakanlığı aracılığıyla ulaştırılmasını sağlamayı istediklerini bildirdi.

Son yıllarda dünyanın, kamu sağlığı alanındaki gelişmeleri tehdit eden bir dizi krizin etkisi altında kaldığını aktaran Aktaş, buna karşı belediye başkanları ve yönetimlerin gerekli hazırlıkları ve çalışmaları yapmaları gerektiğini aktardı.

Konuşmaların ardından 7 kategoride düzenlenen 14. Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda dereceye giren belediye temsilcilerine ödülleri verildi. Yıldırım Belediyesi’nin ödülünü Belediye Başkanı Oktay Yılmaz aldı…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.